How to: budgettering

Hoe bepaal je het budget voor je bruiloft?

Om een ideale bruiloft te realiseren wil je natuurlijk alles uit de kast halen voor een onvergetelijke bruiloft. Dit gaat natuurlijk wel wat geld kosten. Om u hiermee een beetje op weg te helpen hebben wij een blog geschreven die u kunt helpen een perfect budget op te stellen, waardoor u geen onnodige kosten hoeft te maken.

Uit verschillende onderzoekjes is gebleken dat een gemiddelde bruiloft rond de €14.000,- ligt. Deze prijs is natuurlijk gemiddeld en kun je zelf naar wensen aanpassen. Om je te helpen geld te besparen hebben we een paar tips op een rijtje gezet die je mogelijk van pas kunnen komen.

Tips om geld te besparen:

Mocht je zelf nou erg creatief zijn of heb je creatieve vrienden/vriendinnen? Dan kunnen deze tips erg van pas komen!

  • Je kunt proberen om zelf een bruidsboeket te maken. Voor inspiratie staan er veel voorbeelden online, maar hier hebben we er ook een aantal voor je.

  • Eigen trouwkaartjes maken. Je kunt hier kiezen om de kaartjes zelf te schrijven of om ze te typen. Schrijven gaat je wel een stuk meer tijd kosten, maar wel voordeliger omdat je dan geen geld kwijt bent aan het printen.
  • Nog een idee is om je eigen bruidstaart te bakken. Het is een erg leuke bezigheid en helemaal als je vriendinnen erbij willen helpen. Maak eerst een plannetje hoe groot je de bruidstaart wilt hebben. Bekijk de ingrediënten die je nodig hebt en hoe je de bruidstaart wilt versieren. Hierna kunt u lekker aan de (be)slag!
  • Ook kun je zelf tafelkaartjes ontwerpen. Het is een hartstikke leuke bezigheid en ook niet heel moeilijk te maken. Op onze site staat hier al een tutorial over hoe te maken. Neem dus zeker even een kijkje!
  • Ten slotte kun je ook zelf voor een koud buffet zorgen. Lekker voor in de middag! Je kunt samen met vrienden en/of familie koude salades, pasta’s, pastasalades, broodjes of dergelijke lekkere hapjes klaarstomen voor de lunch. Voor wat inspiratie kun je hier kijken.
  • Wat je eventueel ook kunt doen is om zelf een playlist met muziek te maken op bijvoorbeeld Spotify of YouTube en deze af te spelen op je bruiloft. Hierdoor hoef je dan ook geen dj in te huren. Alhoewel een dj wel snel in kan spelen op de sfeer en het sfeervoller maakt.

De tips hierboven zijn maar ideetjes en kun je zelf toepassen op je bruiloft. Alvast veel plezier!