DIY Droogbloemen

Je kent het wel: je hebt een mooi bosje bloemen gekregen maar na een aantal dagen beginnen ze al te verwelken. Het is zonde om ze weg te gooien, je kan er namelijk zoveel leuks mee doen. Dat brengt ons bij een volgende budgettip voor je bruiloft: maak gebruik van droogbloemen op tafel. Dit is niet alleen budgetproof maar ook duurzaam! Wij laten je stap voor stap zien hoe dit moet, want met deze trend kan je zeker niet achterblijven.

Stap 1 | Zorg voor een bos bloemen 

Je hoeft de bos bloemen niet zelf te kopen. Spaar ze gedurende het jaar op! Omdat droogbloemen niet vergaan kan je hier maanden van te voren mee beginnen. Krijg je een bosje bloemen van je lief? Bewaar deze dan om droogbloemen van te maken. Hiermee geef je het bos bloemen ook nog een tweede leven, lekker duurzaam. 

Stap 2 | Bind de bloemen vast

Nadat je de bloemen uit het water hebt gehaald kun je ze vastbinden aan de onderkant. Dit kan met een touwtje of elastiekje. Zorg dat de bloemen niet te dicht op elkaar zitten en dat de bosjes niet te groot zijn.

Stap 3 | Hang de bloemen op

Nu is het tijd om de bloemen op te hangen. Dit doe je ondersteboven, dus met de bloem van onder en de steel van boven. Zorg ervoor dat ze op een geventileerde plaats hangen met niet teveel licht, bijvoorbeeld de garage of zolder.

Stap 4 | De droogbloemen kunnen gebruikt worden

De bloemen zullen na een week tot vijf weken goed zijn. Haal ze hierna los en je kunt ze gebruiken. Herhaal dit proces en je hebt zo budgetproof tafeldecoratie voor uw bruiloft!

Mocht je nou tijd tekort komen? Bij YourSurprise kun je ook droogbloemen vinden. Deze komt zelfs met een houten standaard!