DIY Tafelnummers

Wanneer je wilt besparen op je bruiloft zijn er verschillende mogelijkheden. Deze laten we zien bij Wedding on a budget. Eén van deze mogelijkheden is zelf de tafelnummers maken. Dit is niet alleen snel en gemakkelijk maar heb je vaak al in huis liggen!              

Voor de tafelnummers zijn niet veel materialen nodig. Zoals hiernaast te zien, zijn er enkel een paar markers/kwasten/verf nodig en een glasplaatje. Wij gebruiken hiervoor het glasplaatje uit een fotolijstje. Deze kun je voor een prikkie kopen bij de tweedehands winkel. Markers/kwasten/verf heb je vaak al in huis. Zo niet? Dan kan je deze voor een paar euro kopen bij de action. 

Stap 1                                                                                                                                                                                                                        

Voor de eerste stap haal je het glasplaatje uit het fotolijstje. Zorg dat je deze goed schoonmaakt. Hierna begin je met een laagje verf op één kant aanbrengen, wij gebruiken witte verf. Laat deze een aantal minuten drogen en breng daarna een tweede laag aan.

Stap 2                                                                                                                                           

Als de verf droog is, draai je het glasplaatje om. Dit is de ‘gladde’ kant waar geen verf op zit. Hier schrijven we vervolgens de tekst naar keuze op. Wij hebben gekozen voor table 2. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je ook alleen het nummer opschrijven of de namen van de gasten die aan de tafel zitten.

Het is verstandig om van te voren een lettertype uit te kiezen en hiermee te oefenen. Een whiteboard marker is hier een geschikte oplossing voor.

Stap 3                                                                                                                                           

Wanneer je geoefend hebt met de tekst is het tijd om het definitief op het glasplaatje te zetten. Hiervoor gebruikt je de permanente marker.

Stap 4                                                                                                                                         

Voeg eventueel nog een top-coat toe, stop het glasplaatje in een houten standaard en voila! Een stap dichterbij naar jou Wedding on a budget.

Voor een leuke houten standaard kun je terecht bij YourSurprise  Hierin kun je niet alleen het glasplaatje kwijt, maar ook een gepersonaliseerd kaarsje!